Oorlog in Oekraïne: vraaggesprek over de stand van zaken


In de eerste dagen van de oorlog was er in februari een vraaggesprek voor een volle publiekstribune in het Forum met Hans van Koningsbrugge en Nicolaas Kraft van Ermel over de Russische inval in Oekraïne. Tijd om met elkaar de stand van zaken te bespreken. Hoe staan Oekraïne en Rusland er nu voor? Is er zicht op een wapenstilstand?

Met de slag om de Donbas is een nieuwe fase aangebroken in de oorlog in Oekraïne. Na de bloedige belegeringen van en aanvallen op andere delen van het land, is Poetin gedwongen om zijn tactiek te veranderen. Na twee maanden oorlog in Europa zijn er miljoenen vluchtelingen, is Rusland getergd en geïsoleerd geraakt, is Oekraïne zwaar gehavend, maakt de NAVO zich op voor uitbreiding en merken we steeds meer de economische gevolgen van dit conflict.

Sluit a.s. vrijdag 13 mei gratis aan op de publiekstribune in het Forum voor het vraaggesprek met Ruslanddeskundige Hans van Koningsbrugge en Oekraïnekenner Nicolaas Kraft van Ermel. Om de economische gevolgen te bespreken, haakt hoogleraar Internationale Economie Steven Brakman ook aan. Uiteraard is weer volop ruimte voor al je vragen!


Oekraïne afbeeldingen, beelden en stockfoto's - iStock
 
Datum: vrijdag 13 mei a.s.
Tijd: 14.00-15.00 uur
Prijs: gratis