KORTING BIJ VOORINTEKENING:'De tsaar van Groot Rusland in de Republiek
Emmanuel Waegemans 'De tsaar van Groot Rusland in de Republiek. De tweede reis van Peter de Grote naar Nederland (1716-1717).
Kortingsprijs €23 (ipv. €28), bestel daarom nu met coupon code TSAAR2013
De tweede reis van tsaar Peter naar Nederland (1716-1717) is een verwaarloosde episode uit onze vaderlandse geschiedenis. Tijdens zijn eerste reis – het Grote Gezantschap van 1697-1698 – was Peter de ongelikte Moskovische beer, maar in 1717 was hij de machtige heerser die Karel XII van Zweden verslagen had. De westerse machten moesten nu wel rekening met hem houden. Dit boek beschrijft in geuren en kleuren het verblijf van Peter in de Republiek en brengt veel pittige en soms pikante details van ooggetuigen aan het licht. Het boek maakt uitvoerig gebruik van materiaal uit Nederlandse, Franse, Engelse, Belgische en Russische archieven. Het beschrijft de netwerken waarop Peter kon terugvallen en die hem voorzagen van de nodige informatie op politiek en diplomatiek vlak: zijn Russische
 en Nederlandse lobbyisten, zijn agenten die wapens en kunstwerken voor hem kochten, vaklui ronselden voor de Russische dienst en die hem introduceerden bij grote kunstenaars en geleerden van die tijd. Het boek is voorzien van talrijke illustraties van begin 18e eeuw uit archieven en zeldzame boeken.
Het boek is leverbaar vanaf eind maart en is leverbaar via de webshop van het Nederland-Ruslandcentrum.
Wie voor 15 april bestelt krijgt €5 korting. Tijdens het bestelproces kunt u daarbij de coupon code TSAAR2013
opgeven, de korting wordt dan met uw bestelling verrekend. Betaling is mogelijk via iDEAL, PayPal en
bankoverschrijving. Bestellingen gedaan voor eind maart worden direct na uitgave verstuurd.


Bibliografische informatie:
Emmanuel Waegemans, De tsaar van Groot Rusland in de Republiek. De tweede reis van Peter de Grote naar Nederland (1716-1717) (Groningen & Antwerpen: Instituut voor Noord- en Oost-Europese Studies & Benerus).
Uitgegeven in de reeks Baltic Studies (volume 13)
17 x 24,50, 320 pag., 60 ill. z/w en kl. Garengenaaid, hard cover
ISBN 978-90-819568-1-9